3-fas kontaktskenor

Vit | Svart | Grå

3-fas skensystem

Ett flexibelt och modulärt skensystem med modern design som enkelt kan expanderas och anpassas efter behov. Från den finska tillverkaren Unipro.

Enkel att kapa

3-fas kontaktskenan är enkel att kapa, även med handverktyg på installationsstället. Ledarna behöver inte böjas efter kapning.

Lätt att installera

3-fas kontaktskenan har förborrade hål för montage dikt tak. Den är kompatibel med de flesta 3-fasadaptrar på marknaden.

Lätt att ansluta

3-fas kontaktskenans anslutning har hållbara och lättskruvade terminaler som passar både Ek- och Fk-kabel från 1,5 mm2 – 2,5 mm2.

Färre delar - fler funktioner

L-skarvar och skarvstycken har multifunktioner. Polariteten på L-skarvarna och färgen på mellanstyckena kan ändras vid installationstillfället.

Unipro erbjuder en aluminiumkontaktskena för 3-fas skensystem. Skenan är utformad för att vara kompatibel med de flesta 3-fasadaptrar på marknaden, inklusive Global Trac, Unipro, Stucchi och andra varumärken. Den är enkel att kapa på plats med en bågfil och behöver inte böjas efter kapning. Skenan är även utrustad med förborrade hål för enkel montering dikt tak.

 

Unipro, en tillverkare från Finland, specialiserar sig på högkvalitativa och halogenfria skensystem med modern design. Dessa system är idealiska för användning i hem, kontor, köpcentrum, butiker, hotell, gym och restauranger. Skensystemet har en universal och modulär konstruktion, vilket gör det enkelt att bygga ut och anpassa efter individuella önskemål och krav. Unipros produkter säljs idag i över 50 länder.

Kontakta oss för fler kulörer, nedsänkt samt DALI-utförande.

 

https://videopress.com/v/EwxbR4hd?loop=1&autoPlay=1

Art.nrTypModell
70.110621T31W3-fasskena, L=1m, vit
70.113066T32W3-fasskena, L=2m, vit
70.113079T33W3-fasskena, L=3m, vit
70.113092T34W3-fasskena, L=4m, vit
   
70.110621T31B3-fasskena, L=1m, svart
70.113069T32B3-fasskena, L=2m, svart
70.113082T33B3-fasskena, L=3m, svart
70.113095T34B3-fasskena, L=4m, svart
   
70.110621T31G3-fasskena, L=1m, grå
70.113068T32G3-fasskena, L=2m, grå
70.113081T33G3-fasskena, L=3m, grå
70.113094T34G3-fasskena, L=4m, grå

Generell

MaterialSkenhölje i aluminum. Isolationsprofiler inne i skenan är av plast.
LedareTre fasledare (L1, L2, L3), nolla (N) och jord (PF)
Spänning250/400 Vac, 50 Hz
Maximal belastning16A, 3 faser
Skyddsklass1
IP-klass20
Kvalitet och säkerhetTestade enligt EN60570 och EN60598
Bredd33 mm
Höjd34 mm

Varianter

Längd1, 2 ,3, 4 m
KulörVit: RAL 9010
Svart: RAL 9005
Grå: RAL 7040
Vikt1 m: 0,784 kg.
2 m: 1,567 kg.
3 m: 2,348 kg.
4 m: 3,11 kg.

Bibehållning ljusflöde, L70/B10L70 anger den tid som krävs för att en ljuskälla ska minska sin ursprungliga ljusstyrka med 30%, dvs. att endast 70% av den ursprungliga ljusstyrkan återstår. B10 anger den tid som krävs för att 10% av ljuskällorna i en serie av ljuskällor ska nå eller falla under en viss nivå av ljusstyrkan. Således är L70/B10 ett mått på livslängden på en ljuskälla och det anger den tid det tar för en ljuskälla att nå en ljusstyrka som är lägre än 70% av dess ursprungliga ljusstyrka, och för 10% av enheterna i en serie av ljuskällor att nå eller falla under denna nivå. L70/B10 används ofta som en standard för att bedöma livslängden på LED-ljuskällor.
ByggvarubedömningenByggvarubedömningen är en svensk metod för att bedöma byggprodukters miljöprestanda. Syftet med byggvarubedömningen är att främja miljöanpassade val vid inköp av byggprodukter och att öka medvetenheten om byggprodukters miljöpåverkan. Bedömningen genomförs genom att man granskar en byggprodukt utifrån olika miljökriterier som exempelvis råvaruutvinning, energiförbrukning, avfallshantering och kemikaliers påverkan på hälsa och miljö. Byggvarubedömningen administreras av Svenska Miljöinstitutet och är frivillig att genomföra för tillverkare av byggprodukter. 
Chip On Board (CoB)Chip On Board (CoB) är en teknik som ofta används inom belysning för att skapa små, effektiva och starka LED-ljuskällor. LED-chipen monteras direkt på en kretskortet vilket minskar ledningslängder och ökar tillförlitligheten. CoB-tekniken möjliggör också mindre och tätare elektroniska enheter, eftersom chipet och kretskortet tar mindre plats
DALIDALI är en förkortning för Digital Addressable Lighting Interface. Det är en protokollstandard för att styra belysningssystem, som är utformad för att erbjuda en intelligent, flexibel och energieffektiv lösning för att styra belysning i byggnader. Varje ljuskälla i ett DALI-baserat belysningssystem tilldelas en unik digital adress, vilket gör det möjligt att individuellt styra och övervaka varje armatur.
Dim (bakkant/fas)Trailing Edge / bakkantsdimning / fasdimning
Färgbeständighet, MacAdamMacAdam-avvikelse används som en standard för att bedöma och specificera färgkonsistens hos ljuskällor. Till exempel kan en ljuskälla med en MacAdam-avvikelse på 3 SDCM (Standard Deviation Color Matching) anses ha hög färgkonsistens, medan en ljuskälla med en MacAdam-avvikelse på 7 SDCM kan ha märkbara färgavvikelser. Ju lägre MacAdam-avvikelse, desto mindre synliga är färgskillnaderna mellan olika punkter i färgutrymmet och desto bättre anses färgkonsistensen vara.
Färgtemperatur, CCT [K]Färgtemperatur, Correlated Colour Temperature. Beskriver om vitt ljus upplevs som varmt (rödaktigt), neutralt eller kallt (blåaktigt).
Färgåtergivning, CRI (Ra) Färgåtergivning, Colour Rendering Index. Anger förmågan att återge färgerna hos olika objekt på ett troget sätt i referens till en idealisk ljuskälla.
LEDLED står för “Light Emitting Diode” och är en halvledarbaserad ljuskälla som omvandlar elektrisk energi direkt till ljus. LED-lampor är mycket energieffektiva och har en lång livslängd jämfört med traditionella glödlampor och lysrör.
LESLight Emitting Surface, dvs. ytan på LED-chipet som avger ljus.
Lumen (lm)Lumen är en enhet som används för att mäta ljusflöde, det vill säga den totala mängden ljus som emitteras från en ljuskälla i alla riktningar. Ju högre lumen, desto mer ljus genereras av ljuskällan.
LuxLux är en enhet som används för att mäta belysningens ljusstyrka eller ljusflödestäthet på en yta. Lux = lm / (A x d²) där lm är ljusflödet i lumen, A är arean av cirkeln som ljuset sprids över och d är avståndet från ljuskällan till ytan.
MCBSäkring, Miniature Circuit Breaker. Är en typ av strömbrytare som används för att skydda elektriska kretsar från överbelastning och kortslutning. 
SDCMSDCM står för Standard Deviation Color Matching och är en mätning av färgkonsistens eller färgavvikelse inom belysningsindustrin. SDCM används för att kvantifiera skillnaden i färgåtergivning mellan olika ljuskällor eller ljusarmaturer. Ju högre SDCM-värde, desto större är skillnaden i färgåtergivning mellan olika ljuskällor. Generellt sett anses en SDCM på 3 eller lägre vara en god färgkonsistens, medan värden över 3 kan vara tydligt synliga för det mänskliga ögat.
Skyddsklass IElmateriel av klass I innebär att skyddet mot elchock är baserat på den grundläggande isoleringen och ytterligare en säkerhetsåtgärd genom att ansluta utsatta berörbara ledande delar till jord.
Skyddsklass IIElmateriel av klass II innebär att skyddet mot elchock är baserat enbart på den grundläggande isoleringen och en ytterligare säkerhetsåtgärd, såsom dubbel isolering eller förstärkt isolering.
Skyddsklass IIIElmateriel av klass III innebär att skyddet mot elchock är baserat på att matning med SELV från en spänning av högst 50V AC eller 120V DC från en skyddstransformator och att bruksföremålet inte heller alstrar högre spänning.
SpektrumLED-chipens spektrum kan anpassas och optimeras för att uppfylla specifika behov och användningsområden. Med spektrumet “Premium White” uppnås exakt rätt balans med hög färgåtergivning och vackert vita nyanser. Det skapar ett lite “krispigare” vitt ljus som liknar det från en metallhalogen-ljuskälla, vilket passar utmärk i butiksmiljöer för att exponera varor på bästa sätt. Spektrumet “Food Warm White” har en hög färgåtergivning och är utvecklad för belysning av frukt och grönt, chark-, bröd-, och blomavdelningar med mera. Det framhäver det röda i exempelvis tomater, äpplen och kött eller det varma bruna och gula i färskt bröd. Detta kan ha stor inverkan i kundernas ögon och skapa en nästan aptitretande effekt, vilket kan öka försäljningen.

Relaterade produkter

Nätanslutning 3-fas

Nätanslutning för 3-fas skensystem från Unipro. Finns med två olika jordledapositioner, A och B.

Alfa LED - storsäljare

Flaggskeppet hos oss på Wega-L. Med en otrolig ljusstyrka i ett kompakt format har den blivit vår storsäljare i butiksmiljöer.