Solina mini

80Ø LED

Solina mini Ø80 LED - en av våra populäraste spotlights

Butiksbelysning, ljusdesign, armaturer och spotlights – Närproducerat i Sverige. Vi på Wega-L har mer än trettio år i strålkastarskenet. Vår kunskap om ljus och belysning är definitivt de Lux. Vi har specialiserat oss på att konstruera, utveckla och producera LED-armaturer och tillverkningen sker lokalt i Halmstad. 

mattsvart & vit

Solina mini Ø80 LED finns som standard i mattsvart struktur och vitt utförande. Vi kan självklart även projektanpassa kulör, helt utefter era önskemål.

Solina mini Ø80 LED är en LED-spotlight i ett mindre format.

Den har en nyutvecklad och effektiv kylflänsteknik, en tyst passiv kylning, som gör att inga fläktar behövs. Solina mini Ø80 LED har en mycket stabil konstruktion och är tillverkad i pulverlackerad metall. Armaturen har mer än 50 000 timmars livslängd samt är utförd i överensstämmelse med alla EMC- och säkerhetskrav.

Finns även i DALI-utförande!

Solina mini Ø80 LED finns med tre olika storlekar på LED-chip, 9,
13 och 19 mm. Ljusdata för de olika spridningsvinklarna på reflektorn; Wide, X-Wide samt Narrow, se separat ljusdatadokument.

Teknisk information

Spänning

230-240Vac

Skyddsklass

II, IP20

Längd

190 mm

Bredd

80 mm

Höjd

175-240 mm

Vikt

605 g

Roterbar

355°

Tiltbar

90°

Anslutningstyp

3-fasadapter, universal

Ljuskälla

Philips LED Chip On Board (COB)

MacAdam

3 SDCM

Livslängd

50 000 h

Energiklass, LED-modul
E
Garanti
5 år
Byggvarubedömningen
BVB ID: 144512. Bedömning: Rekommenderas

Letar du efter något annat?

Wega_vit_liten_metalljpg

Solina micro Ø60 LED

Solina micro Ø60 LED har snabbt blivit en favorit för de lite lägre takhöjderna. Den fungerar lika bra i kontorslokalen, den mindre butiken och även i vardagsrummet, köket och hallen.

Alfa LED - storsäljare

Alfa LED, vårt storsäljande flaggskepp med en otrolig ljusstyrka trots sitt lilla format. Lämpar sig utmärkt i butikslokaler där ljuset är en viktig faktor för att exponera varorna och öka försäljningen.

  • Dimensioner
  • Dokument
  • Ljusfördelning
  • Om LED-belysning

Wega-L. Maximum recommended number of drivers per MCB

Wega-L. Monteringsanvisning - Belysningsarmaturer

Om möjligt: PDF-Produktfamilj (genera denna webbsida med något plugin till Elementor?)

X-Wide 34° S

Wide 16° S

Narrow 8° S

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när det kommer till att välja rätt belysning. Här kommer några förklaringar som förhoppningsvis kan hjälpa till vid ert val.

3-fasadapter

De universala 3-fasadaptorerna vi på Wega-L använder till våra produkter kommer från finska Unipro. Dessa passar i de flesta tillverkares 3-fasskenor på marknaden. De vanligaste är bland annat 3-fasskenor från Unipro. Global Trac, Stucchi och Eutrac med flera.  

Ljuskälla - Chip On Board (COB)

Chip On Board..

Spektrum

Med bibehållen färgtemperatur och färgåtergivning kan man förändra upplevelsen av ljuset genom att välja ett spektrum.

"Premium White" är ett spektrum Philips tagit fram för att ljuset ska upplevas som något vitare och "krispigare". Kort sagt för att efterlikna skenet från metallhalogenens ljuskälla och skapa en fräschare känsla, exempelvis i en klädbutik.

Ett annat spektrum är "Food Warm White", för belysning av ”frukt & grönt”, chark-, bröd- och blomavdelningar etc. Utseendet på färskvaror så som frukt, grönsaker, bröd och kött kan påverkas kraftigt av att välja rätt ljus, ljus som belyser det röda i färskt kött och tomater eller de varma bruna/gula färgerna i färskt bröd. Detta kan ha en stor inverkan i kundernas ögon och skapa en nästan aptitretande effekt.  Eftersom den inte avger UV- eller IR-strålar, så medför det att maten håller sig fräsch längre. Även om spotlighten placeras nära maten, för att få en förstärkt dramatisk effekt, så finns det ingen risk för förtidig matförsämring.

Solina mini Ø80 LED, mattsvart struktur (RAL 9005)

Art. nr. Effekt Dimbar Ra (CRI) CCT [K] Spektrum Lumen Reflektor Drivdon/säkring Bibehålln. ljusfl. Ljusdatafil
11.303-67-69-69-03-01
14W
På/av
>80
3000K
-
1806 lm (127 lm/W)
X-Wide 34° S
MCB 16A typ B: ≤ 84 st
L90/B50: >50 000 h

Solina mini Ø80 LED, vit (RAL 9003)

Art. nr. Effekt Dimbar Ra (CRI) CCT [K] Spektrum Lumen Reflektor Drivdon/säkring Bibehålln. ljusfl. Ljusdatafil
11.303-67-69-69-03-01
14W
På/av
>80
3000K
-
1806 lm (127 lm/W)
X-Wide 34° S
MCB 16A typ B: ≤ 84 st
L90/B50: >50 000 h

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om du söker du efter fler konfigurationer än de i tabellerna ovan, exempelvis andra effekter eller färgtemperaturer.